DOLAR 34,3122 0.21%
EURO 37,2200 -0.48%
ALTIN 3.017,79-0,07
BITCOIN 2345226-1,86%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

12:53

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Deprem toplanma alanları nerede? Deprem toplanma alanları hangileri? İstanbul deprem toplanma alanları?

Deprem toplanma alanları nerede? Deprem toplanma alanları hangileri? İstanbul deprem toplanma alanları?

Düzce depremi akıllara deprem toplanma alanlarını getirdi. Vatandaşlar, Deprem toplanma alanları nerede? Deprem toplanma alanları hangileri? gibi soruları merak ediyor. İşte cevabı...

ABONE OL
23 Kasım 2022 15:56
Deprem toplanma alanları nerede? Deprem toplanma alanları hangileri? İstanbul deprem toplanma alanları?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meydana gelen depremler peşinden yaşanmış olan artçı sarsıntılar yurttaşlarda korku ve panik yaratabiliyor. Tedirgin eden depremler ardından, acil toplanma alanları merak mevzusu oluyor.
ACİL TOPLANMA ALANI NASIL SORGULANIR?
Acil toplanma alanları ile ilgili data almak isteyen yurttaşlar e-Devlet (www.Turkiye.Gov.Tr) sayfasına giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığında bulundukları yerdeki uygun toplanma alanlarını öğrenebilirler.
İBB DEPREM TOPLANMA ALANLARINI ERİŞİME AÇTI
İBB deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, karar destek modeli ile 39 ilçenin “Toplanma ve Geçici Barınma Alanları”nı belirledi. Uygulanan modelde, toplanma alanı seçim kriterleri saptandı, puanlama yöntemi uygulandı ve AFAD, AKOM, Kıyı güvenlik Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili birçok kurumun içinde yer aldığı bilimsel altlıklara dayalı olacak şekilde bir model ortaya konuldu. Belirlenen alanlara “http://sehirharitasi.Ibb.Gov.Tr” adresinden ulaşmak mümkün. İşte İBB aracılığı ile öğrenilebileceği deprem toplanma alanları…
İSTANBUL ACİL TOPLANMA ALANLARI
Harita incelendiğinde ortaya ilginç bir sonuç çıktı. “Toplanma alanları” içinde avm’lerin önündeki meydanların ve mezarlıkların, “geçici barınma alanları” içinde de alışveriş merkez binalarının olması dikkat çekti. Zelzele sebebiyle konutları kullanılamaz hale gelen nüfusun barınma ihtiyacının karşılanacağı “geçici barınma alanları” olarak millet bahçeleri, stadyumlar, meydanlar, açık spor alanları, parklar, askeri alanlar, spor tesisler ve alışveriş merkez’ler belirlendi. Bu alanlar içinde Sultanahmet Meydanı, bölme Meydanı ve seyahat Parkı’nın yanı sıra, avm’ler de yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.